Düdüklüde Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Düdüklüde Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Etli Nohut

Düdüklüde etli nohut, aslında nohut yemekleri arasında en lezzetli olanlardan biridir. Oldukça yaygın olarak yapılan bu yemek, özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde çok daha yaygın bir şekilde pişirilmektedir. Düdüklüde yapılan etli nohut yemeği, içerisindeki etler ile nohutun birleşmesiyle büyük bir protein kaynağı olmaktadır. Bu nedenle bu yemek, tüketildiğinde muhteşem bir enerji kaynağı olur. Düdüklüde pişirilen etli nohudun diğer yöntemlerle pişirilen nohut yemeklerinden en büyük farkı, yüksek basınç altında pişirilmesidir. Bu şekilde pişirilen nohut yemeklerinin lezzeti çok daha fazla olur. Eğer sizler de etli nohut yemeği pişirmek isterseniz, kesinlikle düdüklü tencere kullanmaya özen gösterin. Çünkü bu şekilde pişireceğiniz etli nohuttan çok daha fazla lezzet alabilirsiniz. Düdüklüde etli nohut yemeği, aslında diğer yemeklerden çok daha kolay bir şekilde yapılır. Bu nedenle etli nohut yemeğini tercih etmekten çekinmeyin. Sadece vereceğimiz tarifi uygulayarak bu mükemmel lezzeti hazırlayıp ailenize sunabilirsiniz. Etli nohut yemeğinin yanında isterseniz pirinç pilavı ya da bulgur pilavı yaparak yemeğinizin yanına yakışan bir yemek daha hazırlamış olursunuz. Çünkü pilav türleri, bu yemeğin yanına yakışabilecek en güzel yemeklerden biridir. Gerek yapılışının kolay olması gerekse malzeme çeşidinin az olması nedeniyle etli nohut mükemmel bir yemektir. Şimdi malzemelerden bahsederek bu yemeğin yapılış aşamasına geçebiliriz.

Düdüklüde Etli Nohut Malzemeleri

  • İki su bardağı nohut
  • İki yüz elli gram kuşbaşı dana eti
  • Bir yemek kaşığı domates salçası ve bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir miktar tuz ve sıvı yağ
  • Bir adet orta boy kuru soğan
Malzeme çeşidi bu kadar az olan düdüklüde etli nohut, çok büyük faydalar sağlamaktadır. Bu arada belirtmek isterim ki etli nohut yaparken kullanacağınız etin dana eti olması yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar. Bu nedenle elinizden geldikçe dana eti kullanmaya özen gösterin. Ayrıca salçayı tek çeşitte de kullanabilirsiniz.

Düdüklüde Etli Nohut Nasıl Yapılır?

Öncelikle bu yemeği yapabilmek için, yemekte kullanılacak olan iki su bardağı nohudun bir gün önceden ıslatılması gerekir. Nohutları bir gece önceden bol su içerisinde bekletin ve nohudun suyu çekerek biraz daha yumuşamasını sağlayın. Bir gün sonra nohutlarınızı şişmiş olarak göreceksiniz. Bu durumda nohutların suyunu iyice süzün ve bir kenara koyun.

İkinci aşamada ise derin bir tencere içerisinde bir miktar su kaynatın. Su kaynadıktan sonra nohutları ekleyerek bir süre haşlamaya devam edin. En az 10 dakika kadar haşladıktan sonra kaşık yardımıyla nohudun pişip pişmediğine bakın. Pişmiş ise ocaktan alarak tekrar suyundan arındırın.

Şimdi düdüklü tencereye eti koyun ve soğanla birlikte sıvı yağı ekleyin. Bu şekilde soğanlar pembeleşinceye kadar etlerle birlikte kavurun. Etler ve soğanlar tamamen piştikten sonra içerisine salçanın tümünü ekleyerek salçanın da dağılmasını sağlayın. Tabi ki bu sırada bol bol karıştırarak işlemi daha kolay hale getirebilirsiniz.

Şimdi salçalı etlerin üzerine tüm haşlanmış nohutları ekleyerek bol bol karıştırın. Karıştırırken üzerine tuz eklemeyi ihmal etmeyin. Nohutun tuzu sevmesi nedeniyle biraz bol atabilirsiniz. Şimdi düdüklü tencere içerisinde bulunan tüm malzemelerin üzerine su doldurarak iyice karıştırın. Artık düdüklü tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Düdüklü tencerenin düdüğü ötmeye başladıktan 25 dakika sonrasına kadar pişirin ve artık düdüklüde etli nohut tamamlanmış olacaktır. Sıcak sıcak servis yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Nohut Kürü Yapılışı

Nohut Kürü Yapılışı

Haber Bülteni

Güncel

Nohut Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri