Etli Nohut Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Etli Nohut Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohut Yahnisi, geleneksel yemeklerimiz arasında yer alır. Nohut yemekleri arasında en lezzetli olan tarifler içerisinde bulunur. Protein bakımından besleyici olmasının yanı sıra doyurucu özelliği ile de sık sık tüketilmelidir. Haftada bir kez bakliyatlardan olan nohudun tüketilmesi vücudun sağlıklı gelişiminde oldukça etkin rol oynar. Çocuklarımızı da sevdirerek yedirmemiz gerekir. Çünkü onların vücutları için gerekli olan protein ihtiyaçlarının karşılaması için nohut tüketimi oldukça etkilidir. Şimdi sizlerle etli nohut yahnisi tarifini paylaşalım.

Etli nohut yahnisi için malzemeler
  • 2 su bardağı nohut
  • Yarım kilo Kuşbaşı dana eti
  • 4 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Etli nohut yahnisi nasıl yapılır?

Öncelikle olacak olarak yapacağımız etli nohut yemeğinin nohutlarını yatmadan önce gece ıslatalım. Ertesi gün suyunu süzüp yemeği pişirmek için hazırlayalım. Düdüklü tencerenin içerisine yağı ilave edip ocağın altını yakalım. Doğranmış kuşbaşı etleri ısınmış yağın içerisinde atıp karıştıralım. Etler kavrulmaya başladığı zaman suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam edelim. Etler belirli kıvama gelene kadar pişme işlemine devam ederken; bir taraftan da soğanları doğrayalım. Doğradığımız soğanları etlerin üzerine ilave ederek iyice karıştıralım. Karıştırma işlemine soğanlar pembeleşinceye kadar devam edelim. Daha sonra üzerine salçaları ilave edip etlerle birlikte iyice kavuralım. Kavurma işlemi devam ederken üzerine nohudu ilave edip karıştırmaya devam edelim. Diğer taraftan tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırarak kavurma işlemini tamamlayalım. Nohutların yüzünü geçecek kadar sıcak su ilave ettikten sonra düdüklü tencerenin ağzını kapatıp yaklaşık olarak yarım saat kadar pişmesini sağlayalım. Yarım saat piştikten sonra ocağın altını kapatıp 10 dakika müdahale etmeden bekletelim. 10 dakika sonra düdüklünün ağzını açıp nohutların pişip pişmediğini kontrol edelim. Düdüklünün ağzını açtıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte nohutların özleşmesini sağlayalım. Böylelikle etli nohut yahnisi servise hazırdır. Yanında pilav, salata, turşu gibi gıdalar ile servise hazır edelim.

Afiyet olsun.

Etli Nohut Yahnisi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Nohut Gaz Yapar mı?

Nohut Gaz Yapar mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Havuçlu Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Nohut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Nohut Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Nohut Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Bitkisi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Bitkisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohut Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Suyu Sivilce Üzerindeki Etkisi

Nohut Suyu Sivilce Üzerindeki Etkisi

Tavuk Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutun Faydaları ve Kullanımı

Nohutun Faydaları ve Kullanımı

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6