Etli Nohut Yahnisi Etli Nohut Yahnisi, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında yer alır. Nohut yemekleri arasında en lezzetli tariflerden biridir. Protein bakımından zengin ve besleyici olmasıyla bilinir. Aynı zamanda doyurucu özelliği ile de sık sık tüketilmelidir. Haftada en az bir kez baklagillerden olan nohudun tüketilmesi, vücudun sağlıklı gelişiminde önemli bir rol oynar. Çocuklarımıza da bu besleyici yemeği sevdirmek ve onları sağlıklı beslenmeye teşvik etmek gerekir. Şimdi sizlerle etli nohut yahnisi tarifini paylaşalım. Etli Nohut Yahnisi İçin Malzemeler
Etli Nohut Yahnisi Nasıl Yapılır? Öncelikle, nohudu bir gece önceden suya ıslatalım. Ertesi gün suyunu süzüp yemeği pişirmek için hazırlayalım. Düdüklü tencerenin içerisine yağı ilave edip ocağın altını yakalım. Doğranmış kuşbaşı etleri ısınmış yağın içine atıp karıştıralım. Etler kavrulmaya başladığı zaman suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam edelim. Etler belirli bir kıvama gelene kadar pişerken, bir taraftan da soğanları doğrayalım. Doğradığımız soğanları etlerin üzerine ilave ederek iyice karıştıralım. Karıştırma işlemine, soğanlar pembeleşinceye kadar devam edelim. Daha sonra üzerine domates ve biber salçalarını ilave edip etlerle birlikte iyice kavuralım. Kavurma işlemi devam ederken üzerine nohudu ilave edip karıştırmaya devam edelim. Tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırarak kavurma işlemini tamamlayalım. Nohutların yüzünü geçecek kadar sıcak su ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık olarak yarım saat kadar pişmesini sağlayalım. Yarım saat piştikten sonra ocağın altını kapatıp 10 dakika bekletelim. 10 dakika sonra düdüklünün kapağını açıp nohutların pişip pişmediğini kontrol edelim. Düdüklünün kapağını açtıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte nohutların özleşmesini sağlayalım. Böylelikle etli nohut yahnisi servise hazır hale gelecektir. Yanında pilav, salata ve turşu gibi yiyeceklerle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Ümran
11 Temmuz 2024 PerşembeEtli nohut yahnisi yaparken bir gece önceden nohutları ıslatmamız gerekiyor mu? Bu adımı atlarsak nolur?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Ümran,
Evet, etli nohut yahnisi yaparken nohutları bir gece önceden ıslatmanız tavsiye edilir. Bu adım, nohutların daha kolay pişmesini ve daha yumuşak olmasını sağlar. İslatma işlemi aynı zamanda nohutların gaz yapıcı etkisini de azaltır. Eğer bu adımı atlayıp nohutları direkt pişirirseniz, nohutlar sert kalabilir ve pişirme süresi uzayabilir. Bu da yemeğinizin istediğiniz lezzette olmasını zorlaştırabilir. Kolay gelsin!