Etli Nohut Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Etli Nohut Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohut Yahnisi

Etli Nohut Yahnisi, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında yer alır. Nohut yemekleri arasında en lezzetli tariflerden biridir. Protein bakımından zengin ve besleyici olmasıyla bilinir. Aynı zamanda doyurucu özelliği ile de sık sık tüketilmelidir. Haftada en az bir kez baklagillerden olan nohudun tüketilmesi, vücudun sağlıklı gelişiminde önemli bir rol oynar. Çocuklarımıza da bu besleyici yemeği sevdirmek ve onları sağlıklı beslenmeye teşvik etmek gerekir. Şimdi sizlerle etli nohut yahnisi tarifini paylaşalım.

Etli Nohut Yahnisi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • Yarım kilo kuşbaşı dana eti
  • 4 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Etli Nohut Yahnisi Nasıl Yapılır?

Öncelikle, nohudu bir gece önceden suya ıslatalım. Ertesi gün suyunu süzüp yemeği pişirmek için hazırlayalım. Düdüklü tencerenin içerisine yağı ilave edip ocağın altını yakalım. Doğranmış kuşbaşı etleri ısınmış yağın içine atıp karıştıralım. Etler kavrulmaya başladığı zaman suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam edelim.

Etler belirli bir kıvama gelene kadar pişerken, bir taraftan da soğanları doğrayalım. Doğradığımız soğanları etlerin üzerine ilave ederek iyice karıştıralım. Karıştırma işlemine, soğanlar pembeleşinceye kadar devam edelim. Daha sonra üzerine domates ve biber salçalarını ilave edip etlerle birlikte iyice kavuralım. Kavurma işlemi devam ederken üzerine nohudu ilave edip karıştırmaya devam edelim.

Tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırarak kavurma işlemini tamamlayalım. Nohutların yüzünü geçecek kadar sıcak su ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık olarak yarım saat kadar pişmesini sağlayalım. Yarım saat piştikten sonra ocağın altını kapatıp 10 dakika bekletelim.

10 dakika sonra düdüklünün kapağını açıp nohutların pişip pişmediğini kontrol edelim. Düdüklünün kapağını açtıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte nohutların özleşmesini sağlayalım. Böylelikle etli nohut yahnisi servise hazır hale gelecektir.

Yanında pilav, salata ve turşu gibi yiyeceklerle birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ümran

11 Temmuz 2024 Perşembe

Etli nohut yahnisi yaparken bir gece önceden nohutları ıslatmamız gerekiyor mu? Bu adımı atlarsak nolur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ümran,

Evet, etli nohut yahnisi yaparken nohutları bir gece önceden ıslatmanız tavsiye edilir. Bu adım, nohutların daha kolay pişmesini ve daha yumuşak olmasını sağlar. İslatma işlemi aynı zamanda nohutların gaz yapıcı etkisini de azaltır. Eğer bu adımı atlayıp nohutları direkt pişirirseniz, nohutlar sert kalabilir ve pişirme süresi uzayabilir. Bu da yemeğinizin istediğiniz lezzette olmasını zorlaştırabilir. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Nohut Gaz Yapar mı?

Nohut Gaz Yapar mı?

İlginizi Çekebilir

Etli Nohut Kaç Kalori?

Etli Nohut Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etsiz Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Nohut Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohut Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohut Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Nohut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohut Dürüm Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Dürüm Tarifi ve Malzemeleri