Soğansız Nohut Yemeği Soğansız nohut yemeği, özellikle soğuk kış günlerinde evlerimizde sıklıkla yaptığımız sıcak tencere yemeklerinden biridir. Genellikle nohut yemeği, soğanla veya içine bütün arpacık soğan eklenerek pişirilir. Ancak, soğan sevmeyen ve her zaman içinden seçerek ayıran çocuklar veya kişiler için soğansız nohut yemeği tarifi hazırladık. Soğansız Nohut Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Soğansız Nohut Yemeği Nasıl Yapılır? Öncelikle, pişireceğiniz kadar nohudu akşamdan ıslatın. Sabah kalkınca, nohudu düdüklü tencere veya normal tencerede haşlayın. Nohutların haşlandığını, bir tanesini ağzınıza alarak anlayabilirsiniz. Haşlandıktan sonra nohudu süzgeçle süzün. Yemeği yapacağınız tencereyi ocakta ısıtın ve içerisine kuşbaşı doğranmış eti ekleyin. Yaklaşık bir su bardağı kadar su ekleyip karıştırın. Etler pişene kadar bekleyin. Bu aşamada tuz eklemeyin, çünkü tuz, etlerin geç pişmesine neden olabilir. Bu nedenle, etleri sadece su ile iyice haşlayın. Eğer suyunu çeker ve etler henüz pişmemiş olursa, tekrar su ekleyebilirsiniz. Düdüklü tencere kullanıyorsanız, etler yaklaşık 25-30 dakikada pişecektir. Etler piştikten sonra, üzerine tereyağını ve sıvı yağı ilave edin ve karıştırın. Etleri iyice kavurun. Etler kavrulduktan sonra üzerine domates salçasını ve biber salçasını ekleyerek karıştırın. Salçaları ezerek kavurduktan sonra nohudu ekleyin ve üzerine su ekleyin. Soğansız nohut yemeğinin kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra içine kırmızı pul biber ve tuz ekleyin ve yaklaşık 5 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kapatın ve yemeği biraz dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın. Soğansız nohut yemeği tarifi hazır. Şimdiden afiyet olsun. Ekstra Bilgiler
|