Nohut Pilav Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Nohut Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohut pilav, nohut ve pilavın bir arada eşsiz bir lezzet sunduğu iki farklı yemek tarifidir. Özellikle nohut yemeği pilavsız kesinlikle olmaz. Fakat pilav yanına farklı sulu yemekler ve sebze yemekleri yapılabilir. Ancak nohut yanına muhakkak pilav yapılır ve bu pilav çoğunlukla pirinç pilavı olur. Yanında güzel bir salata ya da turşu ile çok güzel bir akşam yemeği olur. Misafirlerinize rahatlıkla yapabileceğiniz bir yemektir.

Nohut Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
  • İki su bardağı nohut
  • Üç yüz gram et
  • Bir buçuk yemek kaşığı domates salçası
  • Bir adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Nohut Nasıl Yapılır?

Nohut çok geç pişen bir baklagildir. Bu nedenle nohut pişirilmeden bir gün önce ıslatılmalıdır. Nohut ıslatmak için kapaklı bir kap ya da bir tencere kullanılmalıdır. İki su bardağı nohut bir kaba alınır ve üzerini geçecek kadar su konulur, kapağı kapatılır ve bir gece su içerisinde bekletilir. Ertesi gün nohut pişirileceği zaman düdüklü tencere ya da güveç kullanılarak pişirilir. Yoksa yine uzun süre pişmesi gerekecektir. Düdüklü tencere ocağa alınır ve altı açılır. Üzerine üç yüz gram et küçük kuşbaşı şeklinde doğranır ve düdüklü tencereye ilave edilir. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Et suyunu çekince yarım çay bardağı sıvı yağ tencereye ilave edilir ve et kavrulur. Bu esnada bir buçuk yemek kaşığı domates salçası eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Salça kavrulunca ıslatılmış olan nohut tencereye eklenir ve üzerine bir adet soğan soyulup bütün bir şekilde eklenir. Bir tatlı kaşığı tuz eklenir ve bir litre su eklenir. Suyu az gelirse daha sonra kaynar su eklemesi yapabilirsiniz. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve kırk kırk beş dakika kadar pişirilir, ocağın altı kapatılır. Düdüklünün havası alınır ve kapağı açılır, nohutların pişip pişmediği kontrol edilir ve pişti ise tekrar kapağı kapatılır ki pilav pişene kadar soğumasın. Zaten düdüklü tencerenin kapağı kapatılırsa uzun süre sıcaklığını koruyacaktır.

Pilav Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
  • İki su bardağı pirinç
  • Bir çay bardağı kadar arpa şehriye
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • İsteğe göre bir çay kaşığı karabiber
  • Damak tadına göre tuz
Pilav Nasıl Yapılır?

Pilav yapımı için iki yemek kaşığı tereyağı ve bir yemek kaşığı sıvı yağ bir tencereye alınır ve ocağa konulur. Ocak açılır ve tereyağı eriyince şehriye ilavesi yapılır. Şehriyeler kavrulurken pirinç beyaz suyu bitene kadar yıkanır. Yıkanan pirinçler kavrulan şehriye üzerine eklenir ve beş dakika kadar kavrulur. Üzerine dört su bardağı kadar sıcak su konulur. Pilavın tuzu ayarlanır ve pilav göz göz oluncaya kadar pişirilir. İsteğe göre üzerine bir çay kaşığı karabiber serpilir ve pilav suyunu çekince altı kapatılır. Bir süre dinlendirilir ve ardından tabaklara konulur, nohutlar da kaselere alınır ve beraber servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kutunalp

03 Mayıs 2024 Cuma

benim tarifimden biraz farklı gibi

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kutunalp, benzerliğe rağmen farklılıklar tat deneyimini zenginleştirir. Senin tarifin de eminim harikadır! Denemekten keyif alacağına eminim.

2. Cevap
cevap

Eflin Duru

Kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden. Bence nohut çok yumuşak olmamalı biraz dişe düğmeli. Aşırı yumuşak olunca lapa gibi oluyor hele pilavla birlikte çok lezzetli olmuyor. Dışarda çok güzel nohut pilav yapan yerler var kendinize ve annenize güvenmiyorsanız bunu orada da deneyebilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Nohut Kaç Kalori?

Nohut Kaç Kalori?

Editörün Seçtiği

Etli Nohut Kaç Kalori?

Etli Nohut Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Nohut Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Nohut Protein Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohut Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohut Dürüm Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Dürüm Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Ekimi ve Bakımı

Nohut Ekimi ve Bakımı

Nohut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Nohut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Yeşil Nohut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yeşil Nohut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Nohut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Nohut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Nohut Gaz Yapar mı?

Nohut Gaz Yapar mı?