Sebzeli Nohut Yemeği Sebzeli nohut yemeği, evinizde malzemeleriniz olduğu sürece kolayca yapabileceğiniz bir yemek türüdür. Sebzeli nohut yemeği, özellikle yemekleri etsiz sevenler için vazgeçilmez bir yemektir. Bu yemeğin malzemelerini tüm marketlerden kolayca temin edebilirsiniz. Evinize bir misafiriniz geldiğinde ana yemek olarak servis edebileceğiniz bu yemek, lezzet bakımından oldukça tatmin edicidir. Doyurucu bir özelliğe sahip olan sebzeli nohut yemeği, insan sağlığı için de oldukça yararlıdır. Şimdi, sebzeli nohut yemeğinin nasıl yapıldığını adım adım inceleyelim. Sebzeli Nohut Yemeği Malzemeleri
Sebzeli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır? Öncelikle düdüklü tencereyi alarak içine nohutları koyunuz. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 30 dakika kaynamaya bırakınız. Bu sırada kırmızı biberi ve yeşil biberleri ince ince doğrayınız. Domatesi yıkayıp soyduktan sonra küp küp doğrayınız. Soğanın kabuğunu soyduktan sonra küçük küçük doğrayınız. Nohutlar kaynadıktan sonra suyunu süzerek bir tabağa alınız. Tencereye sıvı yağı koyup ocağa yerleştiriniz. Yağ ısındığında soğanları ekleyip kavurunuz. Soğanlar kavrulduktan sonra biberleri ekleyiniz. Ardından domatesleri ilave ediniz. Salçayı tencereye ekledikten sonra karıştırırken biraz su ekleyip nohutları da ilave ediniz ve karıştırınız. 2 dakika kadar bekledikten sonra nohutların üzerine 3 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyiniz. Son olarak karabiber, tuz ve pul biberi ekleyip iyice karıştırınız ve tencerenin kapağını kapatınız. Yemeği 20 dakika daha kaynattıktan sonra sebzeli nohut yemeğiniz hazır hale gelecektir. Sebzeli nohut yemeğini sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Üründü
21 Temmuz 2024 PazarSebzeli nohut yemeğini yaparken nohutların tam olarak ne kadar kaynatılması gerektiğini nasıl anlayabilirim?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Üründü,
Nohutların yeterince kaynadığını anlamanın en iyi yolu, onları tadıp kontrol etmektir. Nohutlar yumuşadığında ve kolayca ezildiğinde pişmiş olduklarını anlarsın. Genellikle nohutları bir gece önceden suya yatırarak şişmelerini sağlayıp, ertesi gün 1-1,5 saat kadar kaynatmak yeterli olur. Ancak, nohutların çeşidine ve tazeliğine göre bu süre değişebilir. Kaynama sırasında nohutları ara sıra kontrol ederek istediğin kıvama ulaştığını garanti altına alabilirsin.
Afiyet olsun!