Dana Etli Nohut Yemeği Bakliyatlar, özellikle de nohut, pişirilmesi zaman ve özen gerektiren gıdalar arasında yer almaktadır. Evde bulunan nohudun pişmesi genellikle zorluk yaratabilir, ancak bu makalede vereceğim tarifle, nohudu üç saat içinde tabiri caizse lokum kıvamına getirebilirsiniz. Eğer kullandığınız nohut daha kolay pişen bir tür ise, bu yemeği 1-1,5 saat içinde hazır hale getirebilirsiniz. Düdüklü tencere kullanarak bu süreyi 20-25 dakikaya kadar indirebilirsiniz. Ancak, bana göre, yavaş yavaş pişen nohut yemeği daha lezzetli olur. Malzemeler
Hazırlık Nohutların daha iyi pişmesi için bir gün önceden ılık suda bekletilmesi gerekmektedir. Bekletilen nohutların suyunu süzün ve tencereye alın. Nohutların üç katı kadar su ekleyin ve bir adet küp şekeri suya atarak yaklaşık 45 dakika haşlayın. Haşlanan nohutların suyunu süzüp bir kenara alın. Etin Hazırlığı Farklı bir tencereye etleri alıp yüksek ateşte mühürleyin. Etlerin yumuşak olması için mühürleme işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken üç nokta bulunmaktadır: Mühürleme işlemi yüksek ateşte yapılmalı, etler tencereye atıldıktan sonra karıştırılmamalı ve etlere çatal batırılmamalıdır. Etlerin yüzeyi grileştikten sonra diğer yüzeyini pişirmek için tahta kaşık yardımıyla ters çevirin. Etler suyunu saldıktan sonra ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatın. Etler suyunu tamamen çektikten sonra iki yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağı ekleyin. Küçük doğranmış soğanı da ilave ederek karıştırın. Soğanlar kavrulduğunda bir yemek kaşığı domates ve biber salçasını ilave edin ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Nohut Yemeğinin Hazırlanışı Haşlanmış nohutları tencereye ilave edin ve karıştırın. En son olarak sıcak suyu ekleyin, tuzunu ayarlayın ve orta ateşte yemeği pişmeye bırakın. Yaklaşık yarım saat pişirin. Eğer nohutlar pişmemiş ise pişme süresini uzatın. Pişen nohut yemeğiniz servis edilmeye hazırdır. Sonuç Dana etli nohut yemeği, doğru hazırlık ve pişirme teknikleri ile oldukça lezzetli ve besleyici bir yemek haline gelir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. |