Kıymalı Nohut Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Kıymalı Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı nohut, Türk mutfağının zengin yemek çeşitlerinden biridir. Türk mutfağının yemeklerinin dünya mutfakları tarafından ne kadar güzel ve lezzetli olduğu bilinmektedir. Türkler olarak yemek yapmayı en az yemek kadar severiz. Türk kültüründe yemek yapma geleneği çok eski zamanlara dayanmaktadır. Yemek kültürümüzde özellikle etli yemekler çok fazladır ve Türkler olarak etli yemekleri çok severiz. Misafirlerimize özellikle etli yemekler yapma konusunda özen gösteririz. Bugün sizlere hem misafirlerinize hem de kendinize rahatlıkla yapabileceğiniz bir kıymalı nohut tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Kıymalı Nohut İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 3 su bardağı ıslatılmış nohut
  • 150 gram yemeklik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 veya 3.5 su bardağı kaynamış sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Kıymalı Nohut Nasıl Yapılır?

Kıymalı nohut için ilk olarak bir gün öncesinden nohutları sıcak suya koyup bir gün boyunca ıslanmalarını bekleyin. Nohutlar ıslandıktan sonra bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup kuru soğanı ince halka şeklinde doğrayın ve yağa ekleyip kavurmaya başlayın. Biraz kavrulduktan sonra kıymayı da ekleyin ve tam olarak kavurun. Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra salçaları ekleyip tuzunu ve baharatlarını ilave edin ve biraz da bu şekilde kavurun. En son olarak ıslanmış olan nohudu koyup sıcak suyunu ekleyin ve ocağın altını kısın. Kısık ateşte yarım saat veya 45 dakika kadar pişirin. Eğer nohutlarınızı ıslatmazsanız hem nohut küçük olacak hem de pişme süresi çok uzun sürecektir. Kıymalı nohut yemeğiniz hazır. Pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kâsib

03 Mayıs 2024 Cuma

İyi günler öğlene misafirlerim gelecek onlara yemekte pilavın yanına nohut yapmak istiyorum. Fakat kuşbaşı etim yok sadece kıymam var. Kıymalı nohut yapsam acaba olur mu? Lütfen bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Hatice

Merhaba genellikle kuşbaşı ile yapılan bu yemek kıymalı yapıldığında da içerisinde etleri görmek zor olsa bile vereceği lezzet daha fazla olacaktır. Çünkü kıymanın vereceği lezzet kuş başında daha az alınır. Bu nedenle nohutunuzu kıymalı bir şekilde de yaparak servis yapabilirsiniz.

2. Cevap
cevap

Asiye

Kıymalı nohut olmaz bence çünkü kiymalar tabakta dibe çöker nohutlari yedikten sonra altta hoş bi görüntü olmayacaktır. Sade yap et suyu kullan ben öyle yapiyorum bide küçük biber varsa hafif acı olsun dh lezzetli olur. Kolay gelsin

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Beyaz Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohut Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Çorbası Tarifi ve Malzemeleri