Nohut Humus Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Nohut Humus Tarifi ve Malzemeleri

Nohut humus; Nohut humus özellikle Ortadoğu, Arap ülkeleri ve İsrail'de bolca tüketilen nohut ile yapılan bir yemek türüdür. Özellikle meze olarak tüketilir. Ülkemizde Hatay ve Mersin'de çokça yapılmaktadır. Kökeni Ortadoğu olsa da Akdeniz mutfağına da geçmiş, hatta son zamanlarda batıda çok tüketilmeye başlanmıştır. Ana yemeklerin yanında güzel bir meze çeşidi olabileceği gibi, atıştırmalıkların yanında sos olarak tüketilir.

Nohut humusun malzemeleri
  • Yarım kilo nohut
  • Bir diş sarımsak
  • Çeyrek su bardağı tahin
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı (Sunumda üzeri için ayrıca kullanılacak)
  • Yeterince tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 2-3 çorba kaşığı su
Nohut humusun nasıl yapılır?

Bir gece önceden nohudunuzu suda bekletin. Daha sonra su içinde kabuklar çatlayıp kolay ayrılacak hale gelene kadar haşlamaya devam edin. Haşlama suyunu dökmeyin. Nohut humusu ezerken bu suyu kullanırsanız lezzeti daha da güzel olacaktır. Nohutların çatlayan kabuklarını ayırıp bir kenara alın. Pratik olması için rondo kullanabilirsiniz. Tahta kaşıkla nohutları iyice ezip geleneksel şekilde de yapılabilir. Rondo kabınıza tahin ve limon suyunu koyun. Bir dakika boyunca rondoyu çalıştırın. Rondonun kapağını açıp, kabın kenarlarına yapışanları iyice toplayıp, tekrar 30 saniye daha karıştırmaya devam edin. Bu aşamada humusun yumuşaklığını kontrol edin. Yumuşaklığını kontrol ettikten sonra zeytinyağı, sarımsağı, kimyonu ve tuzu karışıma ekleyin. 30 saniye daha karıştırmaya devam edin. Rondonun kapağını yine açıp kenarlarındaki ve dibindeki yapışanları kaşıkla toplayıpyarım dakika daha karıştırın. Kenara yapışan parçalanmadan kalan nohutları özellikle toparlıyoruz. Parçalanmamış nohut kalmasın. Nohutların yarısını bir kaba ekleyin. Bir dakika daha karıştırmaya devam edin. Kaşıkla kenardakileri sıyırın, kalan nohudu da ekleyin bir dakika daha karıştırmaya devam edin. Tekrar kenardakileri kaşıkla toplayıp bir dakika kadar daha karıştırın. Bu aşamada karışım çok yoğun veya içinde parçalar kalmış olabilir. Humusu pürüzsüz hale ve yumuşak kıvama getirmek için, yaklaşık 2-3 kaşık kadar nohutları haşladığımız sudan karışıma yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. İstediğiniz kıvama geldiğinde servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz.

Pürüzsüz ve yumuşak dokulu nohut humus yapmanın püf noktaları
  • Nohudu bir gece önceden ıslatmak ve çok güzel haşlamak öemlidir.
  • Nohudu haşlarken çıkan köpüklü kısmı bir kepçe yardımıyla alın.
  • Humus yaparken nohudun kabuklarını çıkarın. Böyle yaparsanız çok daha pürüzsüz olacaktır.
  • İlk önce tahin ve limonu iyice çırparak işe başlayın.
  • Nohudun kabuklarını kolay soymak için bir süzgeçin içine koyun, akan suyun altında, üzerlerine hafif bastırarak kabukların soyulma işlemi kolaylaşacaktır.

Nohut Humus Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Nohut Çiçeği Yapısı

Nohut Çiçeği Yapısı

Nohut Unu Nasıl Yapılır?

Nohut Unu Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Havuçlu Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Nohut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yeşil Nohut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Nohut Bitkisi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Bitkisi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Diyeti Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Nohut Diyeti Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Nohut Unu Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Unu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohut Ekimi ve Bakımı

Nohut Ekimi ve Bakımı

Güncel

Nohut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Nohut Tohumu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Köfteli Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Islatma Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Islatma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Humus Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Humus Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Kalori Günlük Ne Kadar Alınmalıdır?

Nohut Kalori Günlük Ne Kadar Alınmalıdır?

Sebzeli Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Dürüm Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Dürüm Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6