Güveçte Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Güveçte Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Etli Nohut

Güveçte etli nohut, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan ve görünümü ile gözlere hitap eden bir yemek tarifidir. Güveç yemeklerinin yanı sıra içindeki malzemelerin nohut ve etten oluşması bu tarifi daha da enfes bir hale getirmektedir. Herkesin severek yiyeceği güveçte etli nohut yemeği, tüm bu özelliklerinin yanı sıra yapımı ile de oldukça kolay ve pratiktir. Sofralarınıza enfes bir tat vermesinin yanı sıra görünümü ile de iştahlarınızı kabartacak olan ana yemeklerin başında bulunan güveçte etli nohut yemeğinin yapılışını beraber inceleyelim:

Güveçte Etli Nohut İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut,
  • 500 gram dana kuşbaşı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 2 çorba kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Bir tutam tuz, karabiber ve pul biber,
  • Bir çay bardağı ılık su,

Güveçte Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle nohutlar bir kabın içerisine alınarak üzerine su eklenir ve bir gece o şekilde bekletilir. Ertesi gün suyu süzülen nohutlar bir tencere içerisine alınarak üzerini geçecek şekilde su eklenir ve kısık ateşte kaynatılmaya bırakılır. Diğer taraftan güveç içerisine dana kuşbaşı eklenir ve ocağın üzerine alınarak bir süre pişirilir. İnce ince doğranan kuru soğanlar etlerin içine eklenerek bir süre karıştırılır. Daha sonra ince bir şekilde halka şeklinde doğranan yeşil biber ve kırmızı biberler de güveçteki diğer malzemelere eklenir ve iyice karıştırılır. İçine kaynatılıp suyu süzülen nohutlar da eklenir ve malzemeler iyice karıştırılır. İçine sıvı yağ da ekledikten sonra biber salçası ve domates salçası da eklenerek karıştırılır. Bir tutam tuz, karabiber ve pul biber de ekledikten sonra iyice karıştırılan güveçteki malzemelerin üstüne tereyağı eklenir. Daha sonra güvecin yan tarafından ılık su bırakılır ve üzerine alüminyum folyo sarılarak güvecin kapağı kapatılır. Daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırının içine bırakılan etli nohut yemeği yaklaşık olarak 20 dakika boyunca pişirilir. Pişme süresi bittikten sonra artık güveçte etli nohut yemeğinizi servis etmeye hazır bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Edgüer

26 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifi denemek istiyorum ama nohutu bir gece önceden ıslatmayı unuttum, acaba nohutu daha hızlı yumuşatmanın bir yolu var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Edgüer, nohutları daha hızlı yumuşatmak için birkaç yöntem deneyebilirsin. Birincisi, nohutları kaynar suya koyup yaklaşık 1-2 saat bekletebilirsin. Bu yöntem, nohutların daha hızlı şişmesini sağlar. İkincisi ise düdüklü tencere kullanmak olabilir. Nohutları düdüklü tencereye koyup, üzerine su ekleyerek yaklaşık 20-30 dakika kadar haşlayabilirsin. Bu şekilde nohutlar oldukça yumuşayacaktır. Umarım tarifin harika olur! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Nohut Kürü Yapılışı

Nohut Kürü Yapılışı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Köfteli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Kalori Günlük Ne Kadar Alınmalıdır?

Nohut Kalori Günlük Ne Kadar Alınmalıdır?

Tavuklu Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Nohut Tarifi ve Malzemeleri