Nohuttan Yoğurt Mayası Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Nohuttan Yoğurt Mayası Tarifi ve Malzemeleri

Nohuttan Yoğurt Mayası

Nohuttan yoğurt mayası, doğal yollarla yoğurt mayalamak isteyen ancak elinde doğal yoğurt bulunmayan kişiler için uygun olan bir yöntemdir. Evde hazırlayacağınız yoğurt, yoğurdun faydalarından yararlanmanızı sağlarken, dışarıdan aldığınız ve içinde sayısız katkı maddesi bulunan hazır yoğurtların zararlarından da uzak kalmanızı sağlar. Bu doğal yöntemle başlatacağınız maya ile mayalayacağınız yoğurtlar, her seferinde daha da güzel olacaktır.

Nohuttan Yoğurt Mayası Malzemeleri

  • 2 su bardağı çiğ süt
  • 32 tane kuru, pişmemiş nohut

Nohuttan Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır?

Nohutları yıkayın ve bir kavanozun içine koyun. Üzerine yoğurt mayalayacak sıcaklıktaki sütü ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve bir örtü ile sararak, varsa kalorifer peteği yanına, yoksa önceden ısıtılmış bir fırına koyun ve 24 saat bekleyin. 24 saatin sonunda kavanozun kapağını açtığınızda kötü bir koku gelecektir; ancak merak etmeyin, bu gayet normaldir. Kavanozun dibinde yeşilimsi-sarımsı bir su olacaktır.

İlk kavanozu tel bir süzgece dökün. Suyu aksın, üzerindeki nohutları da ayırın ve süzülen suyu dinlenmesi için bir kavanoza koyup dolaba kaldırın. Artık doğal maya hazırdır. Bundan sonrasında mayayı çoğaltmak ve tatlandırmak için tekrar mayalamak gerekir. Bir gün sonra, 1 litre sütü yine uygun sıcaklığa getirerek elde ettiğiniz maya ile mayalayın ve üzerini kapatıp bir gece ya da 8 saat kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.

Bu mayalanma ile yoğurdunuzun tadı ve kıvamı daha güzel olacaktır. Bu mayalanma ile elde ettiğiniz yoğurdu artık tüketebilir ve sonraki yoğurt mayalandırmalarınızda kullanabilirsiniz. Her yeni mayalama ile yoğurdunuz hem kıvam hem de tat olarak bir öncekinden daha güzel olacaktır.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Mayayı az kullanın: Eğer mayayı çok kullanırsanız, yoğurdunuzun ekşimesine ve sulanmasına neden olursunuz.
  • Mayaladığınız sütün sıcaklığı: Süt, ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır. İdeal yoğurt mayalama sıcaklığı 43-45 derece civarındadır.
  • Kabın malzemesi: Yoğurdunuzu mayaladığınız kabın cam, toprak ya da bakır olması, hem sağlık açısından önemlidir hem de yoğurdunuzun tadının güzel olmasına yardımcı olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Nohut Mayası Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Mayası Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Çiçeği Yapısı

Nohut Çiçeği Yapısı

İşkembeli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

İşkembeli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Nasıl Islatılır?

Nohut Nasıl Islatılır?

Nohut Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer?

Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer?

Nohut Ekimi ve Bakımı

Nohut Ekimi ve Bakımı

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori?

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori?

Nohut Ağacı Nohut Faydaları Nelerdir?

Nohut Ağacı Nohut Faydaları Nelerdir?

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Düdüklüde Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Nohut Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohut Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohut Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri