Köfteli Nohut Yemeği Köfteli nohut yemeği, küçük köftelerle hazırlanmış bir nohut yemeğidir ve özellikle çocukların çok hoşuna gidecek niteliktedir. Köfteli nohut yemeğini, canınız güzel köfteler istediğinde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hazırlanması biraz zahmetli olsa da yemeğin lezzeti, çekilen tüm zorluklara değecektir. Köfteli nohut yemeğini, ailenin bir arada olduğu günlerde hazırlayıp güzel bir sofra kurabilir ve sevdiklerinizle keyifli bir yemek geçirebilirsiniz. Köfteli Nohut Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Köfte İçin
Köfteli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır? Köfteli nohut yemeğinin hazırlanmasına köftelerle başlayın. Bunun için derin bir karıştırma kabı alın ve içerisine kıymayı ilave edin. Kıymanın ortasını çukur gibi açın ve içerisine bir tane kuru soğanı rendeleyip ilave edin. Kuru soğanın üzerine de bir tane yumurta sarısı, tuz ve baharatları ekleyin. Bir fincan çekilmiş ekmek içini de ilave edin ve harcı güzelce yoğurun. Yoğrulan harcın içerisine bir tutam maydanozu ince kıyım yapıp ilave edin. Ardından bir küçük fincan ince bulguru ekleyip karıştırın. Malzemeleri birkaç dakika boyunca iyice yoğurun. Hazır hale gelen köfte harcından leblebi büyüklüğünde parçalar koparın ve bir tepsinin üzerine dizin. Köfteleri avuç içine alarak yuvarlayın ve un serpiştirilmiş bir tabağa alın. Diğer taraftan yemeğin pişeceği tencereye sıvı yağ ve tereyağını ilave edin. Tencereyi ocağın üzerine alın ve yağları ısıtın. Isınmış olan yağın içerisine bir tane kuru soğanı ince kıyım yapıp ilave edin. Ardından soğanlar pembeleşince yemeğin içerisine salçayı ekleyin ve kısık ateşte kavurun. Bir tane patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve yıkayın. Yıkanmış olan patatesleri salçanın üzerine ilave edip harcı karıştırın. Patateslerin üzerine de tuz ve baharatları ekleyip harmanlayın. 2 su bardağı haşlanmış olan nohudu yemeğin içerisine ilave ettikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Yemeğin altını açın ve kaynatın. Kaynamaya başladığında, diğer tarafta beklemekte olan köfteleri de içerisine ilave edip birkaç taşım kaynatın. Bu aşamada yemeğin 10 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Sürenin ardından köfteleri kontrol edin ve pişmişse ocağın altını kısın. Kısık ateşte köfteli nohut yemeğini birkaç taşım daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Hazırlanmış olan yemeği sıcak olarak sunum tabaklarına alıp servise sunun. Afiyet olsun. |
Bilal
23 Temmuz 2024 SalıKöfteli nohut yemeğini hazırlarken köftelerin leblebi büyüklüğünde olması gerektiğini söylediniz. Bu büyüklük gerçekten yeterli mi yoksa daha büyük yaparsam tadı daha mı güzel olur?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıBilal Bey, köfteli nohut yemeğinde köftelerin leblebi büyüklüğünde olması, yemekte dengeli bir tat ve doku sağlamak için önerilir. Bu boyut, köftelerin nohutlarla uyumlu bir şekilde pişmesini ve yemeğin genel lezzetini artırmasını sağlar. Ancak damak zevkinize göre daha büyük köfteler yapmayı tercih edebilirsiniz. Daha büyük köfteler belki daha etli bir tat verebilir, fakat pişirme süresini biraz uzatmanız gerekebilir. Sonuçta, en iyi sonuca ulaşmak için denemeler yaparak sizin için en ideal boyutu bulabilirsiniz. Afiyet olsun!