Nohut Islatma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Nohut Islatma Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki farklı, bir o kadar da lezizdir. Benzer sürede severek yediğimiz, sokaktan geçerken kavrulmasının kokusunu duyduğumuzda doğruca yanına yöneldiğimiz leblebi de nohuttan yapılır. Ezilmiş nohut ve tahinin karışımından elde edilen humusun tadına doyum olmaz. Pişireceğiniz nohudu iyice yıkadıktan sonra bir gece önceden soğuk suya yatırmanız gerekir.

1 kilo nohut için soğuk suyun içerisine 1 çay kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı tuz atılır. Böylelikle nohudun dış kabukları soyulup daha rahat pişmesi sağlanır. Karbonat yerine toz şeker de kullanılabilir. Bir gece süresince karbonatlı soğuk suda bekleyen nohutlar sabaha pişmeye hazır duruma gelir.

Nohudun ayrılan kabukları alınarak atılır. Karbonatlı su süzülür. Nohut duru su ile yıkanır. Bu süreçte elinizde fazla miktarda nohut varsa haşlayıp soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyulup dondurucuda saklanabilir ve ihtiyacınız olduğu zaman kullanmak üzere saklayabilirsiniz. Geceden ıslanarak yumuşayan nohutlar düdüklü tencerede tahmini 20 dakikada pişer. Eğer etsiz bir nohut yapacaksanız tencerenizde yağı eritip soğanı kavurduktan sonra salçasını da ekleyip iyice kavurun. İleri ki zamanlarda haşlanmış nohutları ilave edip üzerini geçecek civarı su ekleyin. 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Nohudunuzu etli pişirecekseniz düdüklü tencerenizde yağı eritip salçanızı kavurun. Üstüne yemeklik doğranmış soğanları ilave edip eti koyun ve birkaç dakika kavurduktan sonra nohutları ilave edin. Tuzunu koyduktan sonra nohutların üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin ve tahmini 20 dakika pişirin. Nohutları düdüklü tencere değil de normal tencerede pişirecekseniz şayet, tahmini 1 saat süresince kısık ateşte pişirmeniz gerekir. Nohudu servis edeceğiniz akşamın sabahında pişirirseniz arada geçen sürede iyice kıvam almış ve lezzetlenmiş olur. Mümkün Ise bir gün önceden bile pişirebilirsiniz.

Nohut Islatma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Nohut Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori?

Haşlanmış Nohut Kaç Kalori?

Nohut Besin Değeri Nelerdir?

Nohut Besin Değeri Nelerdir?

Nohut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohut Bitkisi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Bitkisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Nohut Kaç Kalori?

Etli Nohut Kaç Kalori?

Güncel

Ispanaklı Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Nohut Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Nohut Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Kürü Yapılışı

Nohut Kürü Yapılışı

Nohut Mayası Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Mayası Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Azkan Nohut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Azkan Nohut Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Nohut Yemeği Kaç Kalori?

Etli Nohut Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohut Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Etli Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Çiçeği Yapısı

Nohut Çiçeği Yapısı

Beyaz Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6