Nohut Islatma Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Nohut Islatma Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Islatma

Nohut, Türk mutfağının vazgeçilmez baklagillerinden biridir. İster kıymalı, ister parça etli, ister sade olarak hazırlansın, her haliyle farklı bir lezzet sunar. Bunun yanı sıra, leblebi ve humus gibi popüler atıştırmalıkların da ana malzemesidir. Nohutun sağlıklı ve lezzetli bir şekilde pişirilmesi için önceden ıslatılması gerekmektedir.

Nohut Islatma Yöntemleri

Nohutları pişirmeden önce, iyi bir sonuç elde edebilmek için doğru şekilde ıslatmak önemlidir. İşte izlemeniz gereken adımlar:

  • Nohutları iyice yıkayın.
  • 1 kilo nohut için soğuk suyun içerisine 1 çay kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin.
  • Karbonat yerine 1 yemek kaşığı toz şeker de kullanılabilir.
  • Nohutları bu karışım içinde bir gece boyunca bekletin.

Islatılan Nohutun Hazırlanması

Bir gece boyunca karbonatlı veya şekerli suda bekleyen nohutlar, sabaha pişmeye hazır hale gelir. Şu adımları izleyerek nohutları hazırlayabilirsiniz:

  • Nohutların ayrılan kabuklarını alın ve atın.
  • Karbonatlı suyu süzün ve nohutu duru su ile iyice yıkayın.
  • Eğer fazla miktarda nohut varsa, haşlayıp soğuttuktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuda saklayabilirsiniz.

Nohut Pişirme Yöntemleri

Geceden ıslatılarak yumuşayan nohutlar, düdüklü tencerede tahmini 20 dakikada pişer. İşte nohut pişirmenin farklı yöntemleri:

  • Etsiz Nohut Yemeği: Tencerede yağı eritip soğanı kavurun. Salçayı ekleyip iyice kavurduktan sonra haşlanmış nohutları ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 10 dakika kısık ateşte kaynatın.
  • Etli Nohut Yemeği: Düdüklü tencerede yağı eritip salçayı kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip eti koyun. Birkaç dakika kavurduktan sonra nohutları ekleyin. Tuzunu koyduktan sonra nohutların üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin ve tahmini 20 dakika pişirin.
  • Normal Tencerede Nohut: Etsiz veya etli olarak hazırlanan nohutları normal tencerede pişirecekseniz, yaklaşık 1 saat boyunca kısık ateşte pişirmeniz gerekir.

Ekstra Bilgiler

Nohudu servis edeceğiniz akşamın sabahında pişirirseniz, arada geçen sürede iyice kıvam almış ve lezzetlenmiş olur. Mümkünse bir gün önceden bile pişirebilirsiniz. Ayrıca, nohutları pişirdikten sonra dondurucuya koyarak, ilerleyen zamanlarda hızlı ve pratik bir şekilde yemek hazırlayabilirsiniz.

Nohutun bu şekilde doğru ıslatılması ve pişirilmesi, yemeğinizin kalitesini artıracak ve daha lezzetli hale getirecektir. Sağlıklı ve lezzetli yemekleriniz için bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Düdüklüde Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Nohut Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Yahnisi Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Nasıl Haşlanır Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohut Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohut Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Suyu Tarifi ve Malzemeleri