Nohut Konservesi Nohut konservesi, nohut baklagiller familyasına ait bir baklagildir. Derin bir kök yapısına sahiptir. Toprak içinde ortalama 50 cm. kadar derinliğe ulaşır. Türkiye'de Batı, orta ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişir. Nohut yetiştirilen diğer ülkeler ise Kuzey Afrika, Hindistan, İspanya, Pakistan ve Meksikadır. Nohut marketlerde daha çok konserve olarak satılsa da birçok evde özellikle kış aylarında ana yemek olarak etli nohut yemeği yapılır. Nohut sadece yemek olarak değil meze, olarak yapılan, pilav ve çorbalara katılır. Nohut her evde sıklıkla tüketilen bir bakliyattır. Ancak yapım aşaması uzun sürdüğü için yani uzun süre haşlanması veya suda bekletilmesi gerekir. Doğrudan pişirildiğinde çiğ kalma ihtimali oldukça fazladır. Bu nedenle nohutlu konserve olarak yapıp saklamak daha doğrudur. Nohutun konserve yapılmış hali mutfakta zaman kaybını da önler.
Nohut konservesi için gerekli malzemeler - 1 kg. nohut
- 2 adet kesme şeker
- Tuz
- Ilık su
Nohut konservesi yapılışı
Konserve yapılacak olan bir kilogram nohutu bir gece önceden ılık suyun içerisinde sabaha sabaha bekletiyoruz. Sabah ıslatılan nohutun kalan suyunu süzüyoruz. Uygun olan bir tencerenin içerisine koyup üzerini 4- 5 parmak geçecek şekilde ılık su koyup haşlamaya bırakıyoruz. Nohutlar yumuşamaya başlayınca tencerenin içerisine kesme şeker ve tuz ilave ediyoruz. Hoşlanan nohutların üzerinde biriken köpükleri de sürekli alıp atıyoruz. İstenilen kıvamda haşladığımız nohutları sıcak olarak tek seferde kullanabileceğimiz boyuttaki kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz. Kavanozlar soğuduktan sonra serin bir yere veya buzdolabında saklıyoruz. Nohut konservelerimizin tek kullanımlık olmasına özen göstermemiz gerekir çünkü nohut konservesi çok çabuk bozulan bir konservedir. Son Güncelleme : 01.11.2018 09:19:07 Nohut Konservesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Nohut Konservesi" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Islatmadan Nohut Yemeği | Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği bir çok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapımı ise kolay ve pratiktir.nohutlar ıslatmadan pişirildiğinde zaman alır. Yemeğin ... |  | Nohut Nasıl Islatılır | Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohutun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar vede suda beklerken gazı suya geçer. Nohutu ıslatmaktan kastımız; kuru nohutun bol su içinde en az 8 saat yad... |  | Nohut Ekimi | Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilmesi gerekiyor. Kışların sert geçmediği yerlerde kışlık olarak da ekilebiliyor. Nohut çeşitleri hastalığa... |  | Yeşil Nohut | Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alınır. Yeşil nohut yiyebilmek için mevsimini beklemek gerekir, mayıs ve haziran aralarında yeşil noh... |  | Düdüklüde Nohut Haşlama | Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok yemeğin içinde kullanılan nohut çok faydalı bir besindir. Nohut yemeklerde katkı maddesi ola... |  | Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer | Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile çalışarak işlev gören tencereye denir. Basınç ile suyun kaynama derecesi arasında meydana gelen iliş... |  | Nohut Çeşitleri | Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak bölgelerin bitkisidir. Nohut, toprak talebi açısından kanaatkar oluşu buna bağlı olarak ve köklerini... |  | Nohut Yemeği Kaç Kalori | Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K,C,A ve E vitaminlerini barındırmaktadır. Ayrıca demir, kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, çinko, bakır, selenyum g... |  | Nohut Suyu Sivilce | Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz. Nohut suyu sadece mutfakta değil hayatınızın her alanında cildinizi koruyan, güzelleştiren, ... |  | Kemikli Nohut Yemeği | Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan faydalı etken maddeler kişiler de genel sağlık, sinir sistemi şikayetleri, cilt sorunlarına ... |  | Salçasız Nohut Yemeği | Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen bir çok kişinin tercih edebileceği bir yemektir. Pilav eşliğinde sunumu yapılan salçasız nohut yemeği besin değeri yüksek olan bir yem... |  | Ekşili Nohut Yemeği | Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o kadar güzel. Besin değeri ve kalori oldukça yüksek. Ekşili nohut yemeği sulu ama çorba değildir. Doğ... | | | Islatmadan Nohut Yemeği | | Nohut Nasıl Islatılır | | Nohut Ekimi | | Yeşil Nohut | | Düdüklüde Nohut Haşlama | | Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer | | Nohut Çeşitleri | | Nohut Yemeği Kaç Kalori | | Nohut Suyu Sivilce | | Kemikli Nohut Yemeği | | Salçasız Nohut Yemeği | | Ekşili Nohut Yemeği | | Siyah Nohut | | Etsiz Nohut Yemeği | | Düdüklü Tencerede Etli Nohut | | Nohut Gaz Yaparmı | | Nohut Diyeti | | Nohut Islatma | | Kıymalı Nohut Yemeği | | Düdüklüde Etli Nohut | | Azkan Nohut | | Soğansız Nohut Yemeği | | Nohut Protein | | Nohut Konservesi | | Beyaz Nohut | | Bebeklere Nohut Yemeği | | Nohut Kürü | | Düdüklüde Nohut Yemeği | | Nohut Unu Nasıl Yapılır | | Sirkeli Nohut | Popüler İçerik | Siyah Nohut Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diyede bilinir.Lifli yapısı i ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir.S... | Etsiz Nohut Yemeği Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya ba... | Düdüklü Tencerede Etli Nohut Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilm... | Nohut Gaz Yaparmı Nohut gaz yaparmı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdı... | Nohut Diyeti Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohu... | |