Ekşili Nohut Yemeği Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o kadar güzel. Besin değeri ve kalori oldukça yüksek. Ekşili nohut yemeği sulu ama çorba değildir. Doğu yörelerinde doyurucu olduğunda ana yemek olarak bilinmekte. Ekşili nohut yemeğini yeni nesil kadınlar bilmez. Eskiden ninelerimiz kış aylarında bol bol ekşili nohut yemeğini yapmaktaydı.
Ekşili Nohut Yemeği Malzemeleri- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sumak ekşisi
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 adet rendelenmiş domates
Bulgur köftesi için - 4 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ekşili Nohut Yemeği Yapılışı
Ekşili nohut yemeğine bulgur köftesini yapmak ile başlayalım. Küçük derin bir tencerenin içine bulguru, irmiği, tuzu ve salçayı ekleyin daha sonra üzerine sıcak suyu ilave edip orta ateşte kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra bulguru ocaktan indirin soğuyana kadar tencerenin kapağını açmayın. Soğumuş olan bulgurun üzerine unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edikten sonra ekşili nohut yemeğinin köftelerini yapmaya başlayalım. Yoğurmuş olduğumuz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp bir tepsi yuvarlıyoruz. Yuvarlamış olduğumuz ekşili nohut yemeğinin köftelerinin üzerine birbirine yapışmaması için un serpip tepsiyi hafif sallayın. Köfteleri yuvarlama işlemi bittikten sonra sıra geldi ekşili nohut yemeğinin sosuna hazırlamaya. Derin bir tencerenin içerisine tereyağını eritin ardında salçayı ilave edin ve kavurmaya başlayın. Salçanın kokusu çıktıktan sonra kırmızı toz biberini ekleyin. Daha sonra rendelemiş olduğunuz domatesi suyunu salçalı karışıma ekleyip domatesler suyunu çekene kadar kavurun. Domatesler suyunu çektikten sonra sıcak suyu ilave edin ve kaynama bırakın. Kaynamış olan suyun içerine ekşili nohut yemeğinin köftelerini koyun ve köftelerin yapışmamasını engellemek için 10 dakika da bir büyük bir kaşık yardımı ile karıştırın. Köfteleri 20 dakika kaynadıktan sonra nohut ve sumak ekşisini de ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Ekşili nohut yemeğini ocaktan 2-3 dakika indirmeden önce nane ve tuzunu ilave edip ondan sonra ocaktan indirin. Ekşili Nohut yemeğini sıcak servis yapılmalı. Afiyet Olsun
Son Güncelleme : 09.11.2018 14:03:24 Ekşili Nohut Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Ekşili Nohut Yemeği" İyi günler benim en sevdiğim yemekler arasındadır nohut yemeği. Ama bir arkadaşa yemeğe gittik ve orada ekşili nohut yemeği yedik. Oldukça lezzetliydi ve yapmak istedim güzel yapamadım. size zahmet ekşili nohut yemeğini yapmak için malzemeler nelerdir ve yapılışı nasıldır. Bu yemeğin en püf noktası nedir bunu da söylerseniz sevinirim. Okay . 30.08.2018 2 YANITI GÖRÜNTÜLE Nurcan : Ekşili nohut yemeğe sevilerek tüketilen faydalı bir besin türüdür. Sitemizde ekşili nohut yemeği malzemeleri ve yapılışı ayrıntılı olarak anlatılmış durumda. Tarife riayet etmeniz halinde güzel bir yemek elde edeceksiniz. Püf nokta ise nohutların düdüklü içinde iyice pişirilmesidir. 12.09.2018 13:02:15 Mebhur : Ekşili nohut yemeğinin ana malzemesi icli köftenin dış hamurundan elde edilen topalaklardir. Topalaklari hazirlamaniz gerekir. daha sonrasinda düdüklüde haşladiğiniz nohutlarin diri kalmamasina özen göstererek tencere yemeği bastırma işlemine geçilir. Sonra yag sogan kavurulduktan sonra salca domates ilave edilerek uzerine nohut ve topalaklar eklenerek suyu ilave edilir. Sarimsakli naneli su yapilir. 06.09.2018 12:32:49 |  | Islatmadan Nohut Yemeği | Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği bir çok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapımı ise kolay ve pratiktir.nohutlar ıslatmadan pişirildiğinde zaman alır. Yemeğin ... |  | Nohut Nasıl Islatılır | Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohutun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar vede suda beklerken gazı suya geçer. Nohutu ıslatmaktan kastımız; kuru nohutun bol su içinde en az 8 saat yad... |  | Nohut Ekimi | Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilmesi gerekiyor. Kışların sert geçmediği yerlerde kışlık olarak da ekilebiliyor. Nohut çeşitleri hastalığa... |  | Yeşil Nohut | Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alınır. Yeşil nohut yiyebilmek için mevsimini beklemek gerekir, mayıs ve haziran aralarında yeşil noh... |  | Düdüklüde Nohut Haşlama | Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok yemeğin içinde kullanılan nohut çok faydalı bir besindir. Nohut yemeklerde katkı maddesi ola... |  | Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer | Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile çalışarak işlev gören tencereye denir. Basınç ile suyun kaynama derecesi arasında meydana gelen iliş... |  | Nohut Çeşitleri | Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak bölgelerin bitkisidir. Nohut, toprak talebi açısından kanaatkar oluşu buna bağlı olarak ve köklerini... |  | Nohut Yemeği Kaç Kalori | Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K,C,A ve E vitaminlerini barındırmaktadır. Ayrıca demir, kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, çinko, bakır, selenyum g... |  | Nohut Suyu Sivilce | Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz. Nohut suyu sadece mutfakta değil hayatınızın her alanında cildinizi koruyan, güzelleştiren, ... |  | Kemikli Nohut Yemeği | Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan faydalı etken maddeler kişiler de genel sağlık, sinir sistemi şikayetleri, cilt sorunlarına ... |  | Salçasız Nohut Yemeği | Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen bir çok kişinin tercih edebileceği bir yemektir. Pilav eşliğinde sunumu yapılan salçasız nohut yemeği besin değeri yüksek olan bir yem... |  | Siyah Nohut | Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diyede bilinir.Lifli yapısı i ile sağlıklı zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir.Siyah nohut da antioksidan magnezyum folik asit bol miktarda bulunmaktadır. Siyah nohut da antioks... | | | Islatmadan Nohut Yemeği | | Nohut Nasıl Islatılır | | Nohut Ekimi | | Yeşil Nohut | | Düdüklüde Nohut Haşlama | | Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer | | Nohut Çeşitleri | | Nohut Yemeği Kaç Kalori | | Nohut Suyu Sivilce | | Kemikli Nohut Yemeği | | Salçasız Nohut Yemeği | | Ekşili Nohut Yemeği | | Siyah Nohut | | Etsiz Nohut Yemeği | | Düdüklü Tencerede Etli Nohut | | Nohut Gaz Yaparmı | | Nohut Diyeti | | Nohut Islatma | | Kıymalı Nohut Yemeği | | Düdüklüde Etli Nohut | | Azkan Nohut | | Soğansız Nohut Yemeği | | Nohut Protein | | Nohut Konservesi | | Beyaz Nohut | | Bebeklere Nohut Yemeği | | Nohut Kürü | | Düdüklüde Nohut Yemeği | | Nohut Unu Nasıl Yapılır | | Sirkeli Nohut | Popüler İçerik | Etsiz Nohut Yemeği Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya ba... | Düdüklü Tencerede Etli Nohut Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilm... | Nohut Gaz Yaparmı Nohut gaz yaparmı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdı... | Nohut Diyeti Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohu... | Nohut Islatma Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki fark... | Kıymalı Nohut Yemeği Kıymalı Nohut Yemeği, genellikle pirinç pilavı eşliğinde şahane bir lezzet ikilisi olarak sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Özellikle kış aylarının ço... | |