Nohut Yemeği Çeşitleri Nohut, baklagiller grubuna ait olup, genellikle kış aylarında sofralarda sıkça yer alır. Büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen nohut, birçok farklı yemek çeşidi ile mutfaklarımızı süsler. Nohutlu pilav, nohut güveç, nohut salatası gibi lezzetlerin yanı sıra, etli nohut yemeği gibi ana yemek olarak da tercih edilen bu besin, Türk mutfağının geleneksel yemekleri arasında yer alır. Bu makalede, başlı başına mükemmel bir lezzet olan etli nohut yemeği ve nohut güveç tariflerini sizlerle paylaşmak istedik. Etli Nohut Yemeği Etli Nohut Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır? Etli nohut yemeğinin yapımına, bir gece önceden nohutları ılık suya alarak bekletmekle başlayalım. Ertesi gün, nohutların ıslama suyunu süzdükten sonra, basınçlı tencereyi ocağa alarak tereyağını ekleyip yağın erimesini sağlayalım. Üzerine kuşbaşı etleri ekleyerek etler bıraktığı kendi suyunu çekinceye kadar kavuralım. Ardından, kavrulmakta olan etlerin üzerine, ince yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine biber ve domates salçalarını da ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar ezerek kavuralım. Ardından, kavrulmakta olan harcın üzerine, süzdürülmüş nohutları ve yeteri kadar tuz ekleyip karıştırarak harmanlayalım. Üzerine, nohutların üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ilave ederek basınçlı tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirerek servis yapalım. Afiyet olsun. Nohut Güveç Nohut Güveç İçin Gerekli Malzemeler
Nohut Güveç Nasıl Yapılır? Nohut güveç hazırlığına, bir gece önceden nohutları ılık su yardımıyla ıslatarak başlayalım. Ertesi gün, kabaran nohutların ıslama suyunu süzdükten sonra 15 dakika kadar haşlayarak haşlama suyunu süzelim. Patlıcanları alaca soyup dilimleyerek tuzlayıp acı suyu çıktıktan sonra yıkayıp kurulayalım. Uygun bir tavaya sıvı yağı ilave ederek ocağa koyalım ve dilimlenmiş patlıcan, kırmızı biber, patates ve domatesleri hafifçe kızartalım. Daha sonra güveç tenceremize sırasıyla bir kat sebzeler, kuru soğan ve nohut olacak şekilde güveci doldurarak ocağa alalım. Yarım su bardağı sıcak su içinde salçayı ezerek sos haline getirdikten sonra üzerine zeytinyağı ekleyip karıştırarak güvecin üzerine gezdirerek dökelim. Nohut güveç yemeğimizi kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirerek sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun. |
Talat
21 Temmuz 2024 PazarNohut güveç yaparken patlıcanları neden tuzlayıp acı suyunun çıkmasını bekliyoruz? Bu adımı atlamadan direkt kızartsak bir fark olur mu?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Talat,
Patlıcanları tuzlayıp acı suyunun çıkmasını beklemek, patlıcanların acı tadını gidermek ve fazla suyunu alarak daha iyi kızarmalarını sağlamak için yapılan bir işlemdir. Eğer bu adımı atlayıp direkt kızartırsanız, patlıcanlar hem biraz acı olabilir hem de fazla su saldıkları için kızartma işlemi sırasında daha fazla yağ çekebilirler. Bu da yemeğin lezzetini ve dokusunu olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle bu adımı atlamamanız en iyisi olur.
Sevgiler,