Nohutun şişmesi için kullanılan yöntemler oldukça ilginç. Soğuk su yöntemiyle en az 8 saat bekletmek gerektiğini biliyor muydunuz? Bu bekleme süresi, nohudun suyu emmesini sağlıyor. Peki ya sıcak su yöntemi? Kaynar suya konularak 1-2 saat bekletmek, hızlı bir şişme sağlıyor. Bu iki yöntem arasındaki farkın neden bu kadar belirgin olduğunu merak ettiniz mi? Ayrıca, gazlı su yöntemi ile nohudun lezzetinin arttığını duydum. Denemeyi düşündüm, sizce etkisini nasıl bulursunuz?
Nohutun şişmesi için kullanılan yöntemler oldukça ilginç. Soğuk su yöntemiyle en az 8 saat bekletmek gerektiğini biliyor muydunuz? Bu bekleme süresi, nohudun suyu emmesini sağlıyor. Peki ya sıcak su yöntemi? Kaynar suya konularak 1-2 saat bekletmek, hızlı bir şişme sağlıyor. Bu iki yöntem arasındaki farkın neden bu kadar belirgin olduğunu merak ettiniz mi? Ayrıca, gazlı su yöntemi ile nohudun lezzetinin arttığını duydum. Denemeyi düşündüm, sizce etkisini nasıl bulursunuz?
Cevap yaz