Nohutla yoğurt mayası yapmanın detaylarını okudum ve oldukça ilginç buldum. Özellikle nohudun seçiminde dikkat edilmesi gerekenler çok önemli. Taze ve organik nohutların kullanılması gerektiği belirtilmiş. Peki, bu nohutu bir gece önceden ıslatmanın sağladığı avantajlar nelerdir? Ayrıca, mayalama sürecinde ılık bir ortamda bekletilmesi gerektiği de vurgulanmış. Bu ortamın sıcaklığı hakkında bir ipucu verebilir misin? Son olarak, mayanın her seferinde aynı nohut mayası ile kullanılabileceği ancak etkinliğinin zamanla azalabileceği söylenmiş. Bu durumu nasıl etkileyebiliriz, yeni bir maya mı hazırlamak gerekir?
Nohutla yoğurt mayası yapmanın detaylarını okudum ve oldukça ilginç buldum. Özellikle nohudun seçiminde dikkat edilmesi gerekenler çok önemli. Taze ve organik nohutların kullanılması gerektiği belirtilmiş. Peki, bu nohutu bir gece önceden ıslatmanın sağladığı avantajlar nelerdir? Ayrıca, mayalama sürecinde ılık bir ortamda bekletilmesi gerektiği de vurgulanmış. Bu ortamın sıcaklığı hakkında bir ipucu verebilir misin? Son olarak, mayanın her seferinde aynı nohut mayası ile kullanılabileceği ancak etkinliğinin zamanla azalabileceği söylenmiş. Bu durumu nasıl etkileyebiliriz, yeni bir maya mı hazırlamak gerekir?
Cevap yaz