Nohutun suda bekletilmesi gerçekten önemli bir konu. Ben de nohut pişirmeden önce suda bekletmeyi unuttuğumda pişirme süresinin uzadığını fark ettim. 8 ila 12 saat bekletmek en iyi sonuçları veriyor, değil mi? Özellikle 12 saat bekletilince nohutun yumuşaklığını ve lezzetini artırdığına katılıyorum. Islatma işleminin sindirim kolaylığı sağlaması ve besin değerini artırması da çok ilginç. Soğuk su yöntemiyle ıslatmak, nohutun doğal aromasını koruması açısından daha etkili gibi görünüyor. Hızlı ıslatma yöntemini denemek istiyorum ama lezzetinde bir kayıp olup olmadığını merak ediyorum. Sence bu yöntem lezzeti etkiler mi?
Nohutun Islatılması konusunda yaptığın tespitler oldukça doğru. Nohutun suda bekletilmesi, hem pişirme süresini kısaltır hem de lezzetini artırır. 8 ila 12 saat arası bir süre, nohutun en iyi şekilde yumuşamasını ve pişerken daha lezzetli olmasını sağlar.
Sindirim Kolaylığı açısından da haklısın; ıslatma işlemi, nohutun sindirimini kolaylaştırarak, besin değerlerini artırır. Soğuk su ile ıslatma yöntemi, nohutun doğal aromasını korumada etkili olduğu gibi, lezzetini de artırır.
Hızlı Islatma Yöntemi konusunda ise, bu yöntemin lezzeti etkileyip etkilemeyeceği biraz tartışmalı. Genelde hızlı ıslatma yöntemi, nohutun lezzetini biraz kaybettirebilir çünkü suyun sıcaklığı nohutun doğal tadını değiştirebilir. Ancak, zaman kısıtlaması varsa bu yöntemi deneyebilirsin. Belki de lezzetinde fark edilebilir bir kayıp olmayabilir. Her iki yöntemi de deneyip hangisinin senin damak tadına daha uygun olduğunu görmek en iyisi.
Nohutun suda bekletilmesi gerçekten önemli bir konu. Ben de nohut pişirmeden önce suda bekletmeyi unuttuğumda pişirme süresinin uzadığını fark ettim. 8 ila 12 saat bekletmek en iyi sonuçları veriyor, değil mi? Özellikle 12 saat bekletilince nohutun yumuşaklığını ve lezzetini artırdığına katılıyorum. Islatma işleminin sindirim kolaylığı sağlaması ve besin değerini artırması da çok ilginç. Soğuk su yöntemiyle ıslatmak, nohutun doğal aromasını koruması açısından daha etkili gibi görünüyor. Hızlı ıslatma yöntemini denemek istiyorum ama lezzetinde bir kayıp olup olmadığını merak ediyorum. Sence bu yöntem lezzeti etkiler mi?
Cevap yazTurfa,
Nohutun Islatılması konusunda yaptığın tespitler oldukça doğru. Nohutun suda bekletilmesi, hem pişirme süresini kısaltır hem de lezzetini artırır. 8 ila 12 saat arası bir süre, nohutun en iyi şekilde yumuşamasını ve pişerken daha lezzetli olmasını sağlar.
Sindirim Kolaylığı açısından da haklısın; ıslatma işlemi, nohutun sindirimini kolaylaştırarak, besin değerlerini artırır. Soğuk su ile ıslatma yöntemi, nohutun doğal aromasını korumada etkili olduğu gibi, lezzetini de artırır.
Hızlı Islatma Yöntemi konusunda ise, bu yöntemin lezzeti etkileyip etkilemeyeceği biraz tartışmalı. Genelde hızlı ıslatma yöntemi, nohutun lezzetini biraz kaybettirebilir çünkü suyun sıcaklığı nohutun doğal tadını değiştirebilir. Ancak, zaman kısıtlaması varsa bu yöntemi deneyebilirsin. Belki de lezzetinde fark edilebilir bir kayıp olmayabilir. Her iki yöntemi de deneyip hangisinin senin damak tadına daha uygun olduğunu görmek en iyisi.
Afiyet olsun!