Nohut çorbasının tarifini okurken, özellikle nohutların bir gece önceden ıslatılması gerektiği bilgisi dikkatimi çekti. Gerçekten de nohutların yumuşak olması, çorbanın lezzetini artırıyor mu? Ayrıca, havuç ve patates gibi sebzelerin isteğe bağlı olması, farklı tatlar denemek için güzel bir fırsat sunuyor. Sizce bu sebzeleri eklemek çorbanın besin değerini ne kadar artırıyor? Bir de, püre haline getirirken su eklemek gerektiği söylenmiş. Kıvamı nasıl ayarlamak en iyisi? Yanında limon dilimleri ile servis etmek gerçekten lezzetini artırıyor mu?
Nohut çorbasının tarifini okurken, özellikle nohutların bir gece önceden ıslatılması gerektiği bilgisi dikkatimi çekti. Gerçekten de nohutların yumuşak olması, çorbanın lezzetini artırıyor mu? Ayrıca, havuç ve patates gibi sebzelerin isteğe bağlı olması, farklı tatlar denemek için güzel bir fırsat sunuyor. Sizce bu sebzeleri eklemek çorbanın besin değerini ne kadar artırıyor? Bir de, püre haline getirirken su eklemek gerektiği söylenmiş. Kıvamı nasıl ayarlamak en iyisi? Yanında limon dilimleri ile servis etmek gerçekten lezzetini artırıyor mu?
Cevap yaz