Çiğ nohutun besin değeri yüksek olduğu kesin, fakat çiğ tüketimi konusunda aklımda bazı soru işaretleri var. Acaba, çiğ nohutun içindeki antinutrient maddeleri gerçekten sindirimi zorlaştırıyor mu? Ayrıca, çiğ olarak tüketilen nohutun gıda zehirlenmesine yol açma riski beni düşündürüyor. Eğer çiğ nohutun faydalarını almak istiyorsak, suda bekletme ve pişirme işlemleri kesinlikle etkili mi? Bütün bu faktörleri göz önünde bulundurarak çiğ nohutun tüketimi konusunda nasıl bir yol izlemeliyiz?
Çiğ nohutun besin değeri yüksek olduğu kesin, fakat çiğ tüketimi konusunda aklımda bazı soru işaretleri var. Acaba, çiğ nohutun içindeki antinutrient maddeleri gerçekten sindirimi zorlaştırıyor mu? Ayrıca, çiğ olarak tüketilen nohutun gıda zehirlenmesine yol açma riski beni düşündürüyor. Eğer çiğ nohutun faydalarını almak istiyorsak, suda bekletme ve pişirme işlemleri kesinlikle etkili mi? Bütün bu faktörleri göz önünde bulundurarak çiğ nohutun tüketimi konusunda nasıl bir yol izlemeliyiz?
Cevap yaz