Nohutun haşlanma süresi ile ilgili gerçekten de merak ettiğim birkaç nokta var. Öncelikle, nohutların önceden en az 8 saat boyunca ıslatılmasının bu kadar önemli olmasının nedeni nedir? Islatma işlemi, haşlama süresini neden kısaltıyor? Ayrıca, düdüklü tencere kullandığımızda pişirme süresinin bu kadar azalması da ilginç. Düdüklü tencere ile normal tencere arasındaki bu farkı denemek, gerçekten de nohutun kalitesini etkiliyor mu? Son olarak, haşlama sırasında tuz eklememenin neden önerildiğini merak ediyorum. Nohutun lezzetini nasıl etkiliyor?
Nohutun haşlanma süresi ile ilgili gerçekten de merak ettiğim birkaç nokta var. Öncelikle, nohutların önceden en az 8 saat boyunca ıslatılmasının bu kadar önemli olmasının nedeni nedir? Islatma işlemi, haşlama süresini neden kısaltıyor? Ayrıca, düdüklü tencere kullandığımızda pişirme süresinin bu kadar azalması da ilginç. Düdüklü tencere ile normal tencere arasındaki bu farkı denemek, gerçekten de nohutun kalitesini etkiliyor mu? Son olarak, haşlama sırasında tuz eklememenin neden önerildiğini merak ediyorum. Nohutun lezzetini nasıl etkiliyor?
Cevap yaz