Nohutun ıslatılması konusunda sıcak su mu, yoksa soğuk su mu kullanmalıyız? Ben de bu konuda kararsız kaldım. Sıcak su ile ıslatma, pişirme süresini kısaltırken antinutrientleri azaltıyormuş, ancak besin kaybı yaşanabileceği de belirtiliyor. Soğuk su ise besin değerini koruyormuş ama uzun süre bekletmek zorundayız. Sizce hangisi daha iyi, hızlı pişirmek mi yoksa besin değerini korumak mı? Bu iki yöntemi denediniz mi, hangisinden daha memnun kaldınız?
Nohutun ıslatılması konusunda sıcak su mu, yoksa soğuk su mu kullanmalıyız? Ben de bu konuda kararsız kaldım. Sıcak su ile ıslatma, pişirme süresini kısaltırken antinutrientleri azaltıyormuş, ancak besin kaybı yaşanabileceği de belirtiliyor. Soğuk su ise besin değerini koruyormuş ama uzun süre bekletmek zorundayız. Sizce hangisi daha iyi, hızlı pişirmek mi yoksa besin değerini korumak mı? Bu iki yöntemi denediniz mi, hangisinden daha memnun kaldınız?
Cevap yaz