Nohutun pişirilmeden önce akşamdan ıslatılması gerektiğini düşünüyordum ama akşamdan ıslanmadan da pişirilebileceği yöntemlerin olduğunu öğrenmek beni oldukça şaşırttı. Özellikle düdüklü tencere ile pişirme yönteminin bu kadar pratik ve hızlı olması büyük bir avantaj. Pişirme süresinin nohutun cinsine göre değişkenlik göstermesi de ilginç bir detay, bu durumda nohutun kalitesini ve türünü seçerken dikkatli olmak gerekiyor. Yeterli su kullanmanın pişirme sürecindeki önemi de göz ardı edilmemeli. Peki, sizce nohutun besin değerlerini artırmak için hangi baharatları eklemeyi tercih edersiniz?
Nohutun pişirilmeden önce akşamdan ıslatılması gerektiğini düşünüyordum ama akşamdan ıslanmadan da pişirilebileceği yöntemlerin olduğunu öğrenmek beni oldukça şaşırttı. Özellikle düdüklü tencere ile pişirme yönteminin bu kadar pratik ve hızlı olması büyük bir avantaj. Pişirme süresinin nohutun cinsine göre değişkenlik göstermesi de ilginç bir detay, bu durumda nohutun kalitesini ve türünü seçerken dikkatli olmak gerekiyor. Yeterli su kullanmanın pişirme sürecindeki önemi de göz ardı edilmemeli. Peki, sizce nohutun besin değerlerini artırmak için hangi baharatları eklemeyi tercih edersiniz?
Cevap yaz