Nohut pilaki, Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olarak gerçekten de çok dikkat çekici bir yemek değil mi? Özellikle zeytinyağı ile pişirilmesi onun hafif ve sağlıklı bir seçenek olmasını sağlıyor. Nohut, protein ve lif açısından zengin bir baklagil olmasıyla da besleyici bir öğün sunuyor. Peki, nohutları akşamdan ıslatmak zorunlu mu, yoksa direkt kullanmak mümkün mü? Ayrıca, bu yemeği özellikle soğuk servis etmek geleneksel bir tercih ama sıcak tercih edenler de var. Bu konuda ne düşünüyorsun?
Nohut pilaki, Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olarak gerçekten de çok dikkat çekici bir yemek değil mi? Özellikle zeytinyağı ile pişirilmesi onun hafif ve sağlıklı bir seçenek olmasını sağlıyor. Nohut, protein ve lif açısından zengin bir baklagil olmasıyla da besleyici bir öğün sunuyor. Peki, nohutları akşamdan ıslatmak zorunlu mu, yoksa direkt kullanmak mümkün mü? Ayrıca, bu yemeği özellikle soğuk servis etmek geleneksel bir tercih ama sıcak tercih edenler de var. Bu konuda ne düşünüyorsun?
Cevap yaz