Nohut haşlama suyu döküldüğünde gerçekten de önemli besin kayıpları yaşandığını biliyor muydunuz? Bu suyun içindeki proteinler ve mineraller, yemeğin lezzetini artırırken, aynı zamanda sağlığımız için de faydalı. Peki, haşlama suyunu döktükten sonra kaybettiğimiz besin maddelerinin yerine başka bir şey koyabiliyor muyuz? Ayrıca, bu suyu çorba veya soslarda kullanarak lezzetini artırmak oldukça mantıklı bir yöntem gibi görünüyor. Sizce bu suyu değerlendirmek için başka hangi yaratıcı fikirler olabilir?
Nohut haşlama suyu döküldüğünde gerçekten de önemli besin kayıpları yaşandığını biliyor muydunuz? Bu suyun içindeki proteinler ve mineraller, yemeğin lezzetini artırırken, aynı zamanda sağlığımız için de faydalı. Peki, haşlama suyunu döktükten sonra kaybettiğimiz besin maddelerinin yerine başka bir şey koyabiliyor muyuz? Ayrıca, bu suyu çorba veya soslarda kullanarak lezzetini artırmak oldukça mantıklı bir yöntem gibi görünüyor. Sizce bu suyu değerlendirmek için başka hangi yaratıcı fikirler olabilir?
Cevap yaz