Nohutun islatmadan haşlanmasıyla ilgili bu yöntemleri okuduğumda, gerçekten pratik olabileceğini düşündüm. Özellikle zaman açısından çok kazançlı bir yöntem gibi görünüyor. Düşük sıcaklıkta haşlama ya da mikrodalga yöntemi denemeye değer. Acaba bu yöntemlerin lezzet üzerinde nasıl bir etkisi oluyor? Herhangi birinin tadında belirgin bir fark var mı? Ayrıca, tuzu pişirme sonrasında eklemek gerektiği bilgisi de dikkatimi çekti; bu noktada tuzun nohutun pişme süresine etkisiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek isterim. Hummus ve falafel gibi yemeklerde nohutun bu şekilde hazırlanmasının lezzetini nasıl etkilediğini merak ediyorum.
Nohutun islatmadan haşlanmasıyla ilgili bu yöntemleri okuduğumda, gerçekten pratik olabileceğini düşündüm. Özellikle zaman açısından çok kazançlı bir yöntem gibi görünüyor. Düşük sıcaklıkta haşlama ya da mikrodalga yöntemi denemeye değer. Acaba bu yöntemlerin lezzet üzerinde nasıl bir etkisi oluyor? Herhangi birinin tadında belirgin bir fark var mı? Ayrıca, tuzu pişirme sonrasında eklemek gerektiği bilgisi de dikkatimi çekti; bu noktada tuzun nohutun pişme süresine etkisiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek isterim. Hummus ve falafel gibi yemeklerde nohutun bu şekilde hazırlanmasının lezzetini nasıl etkilediğini merak ediyorum.
Cevap yaz