Nohutun haşlanma süresi konusunda hangi bilgileri göz önünde bulundurmak gerektiğini merak ediyorum. Mesela, ıslatma işlemi yapmadan haşlanacak nohutların 2-3 saat haşlanması gerektiğini söylüyorsunuz. Peki, bu süre zarfında nohutların yumuşaklığını anlamanın en iyi yolu nedir? Ayrıca, nohutun haşlanması sırasında kaynayan suya tuz eklenmemesi gerektiğini belirtmişsiniz. Bunun sebebi nedir? Haşlama sürecinde dikkat edilmesi gereken başka noktalar var mı?
Nohutun haşlanma süresi konusunda hangi bilgileri göz önünde bulundurmak gerektiğini merak ediyorum. Mesela, ıslatma işlemi yapmadan haşlanacak nohutların 2-3 saat haşlanması gerektiğini söylüyorsunuz. Peki, bu süre zarfında nohutların yumuşaklığını anlamanın en iyi yolu nedir? Ayrıca, nohutun haşlanması sırasında kaynayan suya tuz eklenmemesi gerektiğini belirtmişsiniz. Bunun sebebi nedir? Haşlama sürecinde dikkat edilmesi gereken başka noktalar var mı?
Cevap yaz