Gerçekten de Antep usulü nohutlu köfte tarifini incelediğimde, Gaziantep mutfağının ne kadar zengin ve lezzetli olduğunu bir kez daha anladım. Nohut ve kıymanın birleşimiyle oluşan köftelerin damakta nasıl bir tat bıraktığını merak ediyorum. Özellikle nohutları ezip püre haline getirdikten sonra harcın nasıl bir kıvam alacağı beni düşündürüyor. Kızartma aşamasında köftelerin altın rengi alması için ne kadar süre beklemeliyim? Ayrıca yanındaki ekşi sosun tarifinin de oldukça pratik göründüğünü söyleyebilirim. Nar ekşisi ve zeytinyağının birleşimiyle nasıl bir tat ortaya çıkacak, merak içindeyim. Deneyip aileme ya da misafirlerime sunmak harika bir fikir gibi. Sizce bu tarifin en önemli püf noktaları neler olabilir?
Gerçekten de Antep usulü nohutlu köfte tarifini incelediğimde, Gaziantep mutfağının ne kadar zengin ve lezzetli olduğunu bir kez daha anladım. Nohut ve kıymanın birleşimiyle oluşan köftelerin damakta nasıl bir tat bıraktığını merak ediyorum. Özellikle nohutları ezip püre haline getirdikten sonra harcın nasıl bir kıvam alacağı beni düşündürüyor. Kızartma aşamasında köftelerin altın rengi alması için ne kadar süre beklemeliyim? Ayrıca yanındaki ekşi sosun tarifinin de oldukça pratik göründüğünü söyleyebilirim. Nar ekşisi ve zeytinyağının birleşimiyle nasıl bir tat ortaya çıkacak, merak içindeyim. Deneyip aileme ya da misafirlerime sunmak harika bir fikir gibi. Sizce bu tarifin en önemli püf noktaları neler olabilir?
Cevap yaz