Nohutun suda bekleme süresi hakkında verdiğin bilgiler çok faydalı. Özellikle ideal bekleme süresinin 8 ila 12 saat olması gerektiğini öğrenmek benim için önemliydi. Eğer 24 saatten fazla bekletirsem olumsuz etkilerle karşılaşabileceğimi bilmiyordum. Bu bekleme süresinin neden bu kadar önemli olduğunu da merak ediyordum; pişirme süresini kısaltması ve besin değerlerini koruması gerçekten mantıklı. Peki, bu süreyi aşmamak için hangi yöntemleri kullanabilirim? Ayrıca, nohutun türüne göre bekletme süresi değişiyor mu? Bu konuda biraz daha bilgi verebilir misin?
Nohutun suda bekleme süresi hakkında verdiğin bilgiler çok faydalı. Özellikle ideal bekleme süresinin 8 ila 12 saat olması gerektiğini öğrenmek benim için önemliydi. Eğer 24 saatten fazla bekletirsem olumsuz etkilerle karşılaşabileceğimi bilmiyordum. Bu bekleme süresinin neden bu kadar önemli olduğunu da merak ediyordum; pişirme süresini kısaltması ve besin değerlerini koruması gerçekten mantıklı. Peki, bu süreyi aşmamak için hangi yöntemleri kullanabilirim? Ayrıca, nohutun türüne göre bekletme süresi değişiyor mu? Bu konuda biraz daha bilgi verebilir misin?
Cevap yaz