Nohutun haşlanmadan önce yıkanması gerektiği konusunda kafamda bazı sorular var. Yıkanmasının birçok avantajı olduğunu belirtiyorsunuz, ama bazı kaynaklar bunun gereksiz olduğunu iddia ediyor. Acaba nohutu yıkamadan haşladığımızda, kirlerin ve toprakların etkisi gerçekten de pişirme süresini uzatıyor mu? Yıkama işlemi sonrası haşlama süresinin uzaması durumuyla karşılaşan biri var mı? Ayrıca, nohutun haşlama süresi boyunca tuz eklenmesi gerektiği konusunda farklı görüşler var; bu konuda bir öneriniz var mı?
Nohutun haşlanmadan önce yıkanması gerektiği konusunda kafamda bazı sorular var. Yıkanmasının birçok avantajı olduğunu belirtiyorsunuz, ama bazı kaynaklar bunun gereksiz olduğunu iddia ediyor. Acaba nohutu yıkamadan haşladığımızda, kirlerin ve toprakların etkisi gerçekten de pişirme süresini uzatıyor mu? Yıkama işlemi sonrası haşlama süresinin uzaması durumuyla karşılaşan biri var mı? Ayrıca, nohutun haşlama süresi boyunca tuz eklenmesi gerektiği konusunda farklı görüşler var; bu konuda bir öneriniz var mı?
Cevap yaz